Niets wat zo tot de verbeelding spreekt als de Romeinse Gladiator. Zijn wereld was die van de arena: een leven van trainen eindigend in een gewelddadige dood. Corbvlo brengt de fascinatie van de moderne mens met deze illustere figuren tot leven. Niet alleen de Gladiator zelf maar ook de wereld om hen heen wordt door ons geïllustreerd. Van gladiator tot eigenaar, van trainer tot dokter, je komt ze allen in levende lijve tegen.

Doorlopende presentaties
Zo ziet men bij ons displaygedeelte niet alleen de (scherpe) wapens maar leert ook welke trucs elke gladiator had om deze wapens maximaal te gebruiken. Men ziet ook de helmen, schilden en pantseringen en leert hun zwakke en sterke kanten.

Een ander vast onderdeel is de tent van de Medicus. Daar ziet men welke medische ingrepen deze “sportarts” tot zijn beschikking had om de vaak zwaar gewonde gladiator weer in conditie te krijgen voor zijn volgende gevecht.

Interactieve onderdelen
Het “Romeinse Rondje”stelt kinderen de uitdagende vraag: Ben jij geschikt als gladiator?

Dit stelt hen in de gelegenheid om een echte gladiatorenhelm te passen, te voelen hoe zwaar een schild is en ook daadwerkelijk het net van de retiarius te werpen. Vaste minishows hierbij zijn “Gladiator Junior”, een uitgebreide uitleg waarin kinderen alle rollen in de arena op zich nemen en het ook tot een daadwerkelijk (?) gevecht komt, en “De Gladiatorentraining” waar kinderen de carrière van een gladiator doorlopen en het uiteindelijk ook op moeten nemen tegen een echte zwaar bewapende gladiator. Het fotomoment van de dag !

Uiteraard biedt Gladiator! ook een gevecht door onze eigen getrainde gladiatoren. Maar u zult begrijpen dat bij ons bij de opvoering van deze show de veiligheid van publiek en gladiatoren voorop moet staan. Uitgebreid overleg over de omstandigheden waaronder deze show gaat plaatsvinden hoort dus bij de voorbereidingen. Het laatste woord over de veiligheidsaspecten ligt hier bij de uitvoerenden. Al met al is Gladiator! een totaalconcept waarover uw bezoekers nog lang zullen napraten.